Completed Pritchard Courtyard

Pritchard Courtyard, often referred to as Pritchard Pit, is a small enclosed garden located on the Southside of Pritchard Hall. This space has been an underutilized and often forgotten space on the Virginia Tech campus for many years. The Facilities Department worked with Housing and Residence Life to renovate the courtyard and adjacent service area to improve the accessibility, safety, circulation, and overall visual impact of this space.

The project achieved these improvements by providing space for both active and passive recreation. Several types of seating elements were installed in the courtyard and service area, including Hokie Stone seat walls, benches, and tables with moveable chairs. Other site amenities added include  cornhole, chess, and spiral poles designed to hold hammocks. Landscape improvements were also added as part of the project.

The new courtyard also enhances universal accessibility by introducing an advancement in ADA compliance. All users can now access the courtyard from various points in the building.

Virginia Tech Project Manager
Jack Rosenberger

A/E Firm
Clark Lentz – The Architects Alliance, Inc.

Construction Status
Complete

Project Completion
Summer 2016

For additional information, contact Jack Rosenberger at 540-231-1844.

Before Construction Photos

Construction Photos